No ei lähe meelest ära

Sõidan tihti bussiga. Linnas. Tartu linnas. Ja ei huvita mind need vinged elektroonsed tabelid mis tulemas on kui muid asju on palju olulisem ära lahendada. Mul on hea meel, et (minu andmetel) Tartu ettevõte need kastid teeb kuhu telekad peatustesse sisse ehitatakse. Aga ma ei oleks ka kurb kui nad selle asemel midagi muud teeks… Ja bussijuhid on ka aru saanud, et väljatrükitud aegade tabel töötas 30nd aastat tagasi ja töötab täpselt sama hästi ka praegu.

Puudust tunnen ma aga

  1. Suurematest bussiaegade tabelist bussipeatuses. Ma saan aru, et väga vajalik on reklaamile rohkem ruumi jätta, aga seal sees pimeda katuse all kus praegu tabelid on võiks siiski fondi suurus olla veidi matsakam. Ja tegelikult unustage see reklaam ja pange kõigi seinte peale. Suuremates peatustes on alati järjekord sest ükshaaval näeb ainult lugeda. Ruumi saaks juurde ka kaardi arvelt mis on minu arvates täiesti loetamatu. Mitte, et kaart ei võiks anda olulist lisainformatsiooni. Lihtsalt see kaart ei anna. Mõni kunstitudeng suudaks ilmselt parema teha. Ja ma ilmselt küll ainuke aga see kaart jätab mulle alati mulje, et mingi hiiglane suure saapaga seal peal jalgpalli mängib… No tekivad sellised kujundid…
  2. Bussis sees peaks olema samuti kaart. Eraldi selle liini kus ma praegu peal olen ja kõigi teiste liinide ka. Kindlasti enamus inimesi sõidab ainult väga kindlaks õpitud liine pidi. Mina ei sõida. Ja minnes ehku peale bussi peale mis umbes õiges suunas läheb oleks tore teada kuhu edasi keeratakse. Väga tore, et bussijuht nupuvajutuse peale saab seda teavitada aga nad vahel ütlevad seda siis kui juba uksi kinni hakkavad panema.
  3. Mõni buss võiks läbi linna siiski ka südaöösel sõita.
  4. Need linnaosad kus inimesed bussiliiklusega näiteks koolis käia ei saa võiks linnal ka prioriteediks olla.

Leave a Reply